Hotel Afrodyta Business & Spa, Radziejowice
Warsztaty kulinarne dla firm

Warsztaty kulinarne dla firm

Najlepsza cena tylko u nas
17 paź' 19
18 paź' 19
  1. Strona główna
  2. BLOG
  3. Warsztaty kulinarne dla firm Warszawa
04 kwietnia 2019

Warsztaty kulinarne dla firm — nowa forma integracji?
O Studiu Kulinarnym dla Biznesu i wspólnym gotowaniu wspierającym integrację pracowników firm, rozmawiamy z Patrycją Radomską, Kierownikiem Sprzedaży hotelu Afrodyta**** Business&SPA.

Jak narodził się pomysł stworzenia Studia Kulinarnego, będącego atrakcyjną formą integracji dla gości Państwa hotelu?

To nie była spontaniczna decyzja. Hotel Afrodyta**** Business&SPA funkcjonuje na rynku od ponad 13 lat, przez ten czas mogliśmy zaobserwować zmieniające się potrzeby gości. Był czas paintballa, quadów, wieczornych imprez tematycznych, kasyn — zapotrzebowanie na tego rodzaju atrakcje w naszym odczuciu bardzo zmalało. Postanowiliśmy więc zaoferować coś innego.

Zdarzało się, że nasi goście podczas swojego pobytu organizowali we własnym zakresie warsztaty kulinarne prowadzone przez znanych kucharzy. To była dla nas inspiracja.

 

Z perspektywy kilku ostatnich miesięcy mogą Państwo uznać, że otwarcie Studia Kulinarnego dla Biznesu było dobrą decyzją?

Zdecydowanie tak. Nie pamiętam bowiem, żadnej innej formy spotkań integracyjnych, która cieszyłaby się tak dużą popularnością.

Od czerwca ubiegłego roku odbyło się już kilkadziesiąt spotkań podczas, których pracownicy firm mieli okazję wspólnie przygotowywać dania kuchni włoskiej czy hiszpańskiej. W grudniu ogromną popularnością cieszyło się wspólne lepienie świątecznych pierogów.

Na dobry odbiór Studia Kulinarnego wpływa nie tylko idea integracji, kryjąca się za wspólnym gotowaniem, ale także klimat miejsca i jego wyposażenie. Włożyliśmy dużo pracy w to, aby dopieścić wizualnie pomieszczenia, w których odbywają się warsztaty.

Studio Kulinarne w hotelu Afrodyta**** Business&SPA wyposażone jest między innymi w piec opalany drewnem, specjalne stoły gastronomiczne z doprowadzoną wentylacją mechaniczną, piec konwekcyjno-parowy, grill oraz kuchnię gazową.

Czemu — Państwa zdaniem — ten pomysł został tak dobrze przyjęty przez rynek spotkań?

Tak jak powiedziałam, słuchamy potrzeb naszych gości. Duża konkurencja na rynku hotelarskim szybko weryfikuje tzw. „bylejakość”. Wszystko, co oferujemy naszym gościom powinno być autentyczne, realizowane z pietyzmem, ale i dawką humoru — którego nie brakuje naszemu Szefowi Kuchni Waldemarowi Kosowskiemu. Goście bardzo chwalą jego doświadczenie kulinarne i łatwość w przekazywaniu wiedzy. Udział w warsztatach pogłębia relacje i więzi wśród uczestników, ale też uczy ich nowych umiejętności, którymi mogą się pochwalić przed rodziną i znajomymi po powrocie ze szkolenia.

 

Nie obawiają się, Państwo że minie popyt na realizacje spotkań ze wspólnym gotowaniem?

O to jesteśmy spokojni. Dobre jedzenie oraz odpowiednio zgrany ze sobą zespół to ważne aspekty dla wielu osób organizujących spotkania. Mogę zdradzić, że planujemy warsztaty w klimacie ZERO WASTE. Zauważyliśmy, iż goście chcą poznawać nowe trendy i doświadczać inspiracji w zakresie tego jak można się dobrze żywić i dbać przy tym o ekologię.

 

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij